Vastuullisuus

Visit Kristiinankaupunki on helmikuussa 2021 liittynyt Visit Finlandin ohjelmaan kestävän matkailun puolesta.

Ja syyskuussa 2022 saatiin Visit Finlandin STF-merkki. Täten ollaan vasta toinen destinaatio koko suomessa joka on saanut STF-merkin.

Tällä hetkellä tehdään kovasti töitä että niin moni matkailuyritys kuin mahdollista liittyisi ohjelmaan ja että Visit Kristiinankaupunki sekä yritykset lopuksi saisi STF-merkinnän. Visit Finlandin ohjelma on seitsenportainen ja sillä matkailutoimija voi lisätä- kestävää, reilua, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa edistävää- turvallisuutta ja laatua lisäävää- sekä- luontoa ja paikallista kulttuuriperintöä suojelevaa toimintaa. Näin me Visit Kristiinankaupungissa teemme toki jo muutenkin, mutta tämän ohjelman kautta tavoitteena on saada siitä ihan virallinen ja kansainvälinen merkintä.

Hyvä yhteistyökumppani!

Kuten varmaan jo tiedät niin vastuullinen matkailu on löytänyt tiensä meidän työssämme. Joka päivä asiakkaat etsivät vastuullisia tuotteita yksityis-, kokous-, ja tapahtumamatkailussa. Vastuullinen Pohjanmaa-projekti on nyt kestänyt kaksi vuotta. Voidaan ylpeästi kertoa että jo viisi meidän turismiyrityksistä ovat saaneet Visit Finlandin STF-merkinnän. Ne ovat Krepelin, Eleonora Bed and Breakfast, CrazyCat, Ravintola Jungman sekä Café Tinka. Kannustamme meidän asiakkaat vierailemaan näissä yrityksissä kun he miettivät vaihtoehtoja. 

Meidän kolmetärkeintä:

1. Huomioimme vastuullisuuden omissa hankinnoissamme ja tuemme alueemme matkailuyrityksiä, jotka pyrkivät toiminnassaan vastuullisuuteen.
2. Viestimme omasta ja yhteistyökumppaneidemme vastuullisuustyöstä ja –saavutuksista.
3. Pyrimme vaikuttamaan vastuullisuudenedistämiseen oman verkostomme kautta niin paikallisesti, valtakunnallisestikuin kansainvälisesti. 

Myös me Visit Kristiinankaupungissa tehdään kaikkemme saadaksemme kestävämmän pohjan meidän destinaatioon. Tavoite on että me ollaan toinen destinaatio Suomessa joka saa STF-merkinnän. Tavoite on saavuttaa tämän vuonna 2022. Meidän tärkein tehtävä on ulkoinen viestintä, niin että asukkaat, asiakkaat ja meidän yhteistyökumppanit tietävät että vastuullisuus on meille tärkeätä. Käytännössä nostetaan esille meidän yritykset joka aktiivisesti työstää omaa vastuullisuutta ja jotka ovat saavuttaneet STF-merkinnän. Tällä hetkellä meillä on niitä viisi mutta vastuullisuustyö on jatkuvaa ja siksi järjestetään jatkossakin kursseja ja koulutuksia tämän asian tiimoilta. 

VISIT KRISTIINANKAUPUNKI JA VASTUULLINENMATKAILU

Että asiakkaalle tulisi helppoja valintoja: syksystä 2022 lähtien tullaan meidän tarjouskyselyissä tarjoamaan yhteistyökumppaneille mahdollisuus kertoa heidän omista kestävän kehityksenohjelmista ja ympäristösertifikaateista. Tällä tavoin halutaan viestiä asiakkaalle jos hän haluaa valita vastuullinen vaihtoehto.

Janne SmedsJanne Smeds

Janne Smeds

Projektipäällikkö
Sustainable Tourism
+358 405883432janne.smeds@krs.fi
Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design