< Tillbaka till nyheter

Anna Norrvik – ung företagare med framtidstro

Anna Norrvik, 23 år gammal, har varit företagare i över tre år redan. Hon erbjuder ett brett utbud av välmåendetjänster.

I Kristinestad är de flesta företag små. Ofta handlar det om företag med en eller två personer. Och ibland kan företagarna vara unga. Ett bra exempel är Anna Norrvik, 23 år från Korsbäck, men boende i Dagsmark. Hon har varit företagare i över tre år redan och hon erbjuder olika kosmetolog- och välmåendetjänster.

Att bli företagare var enligt Anna Norrvik en självklarhet redan i ung ålder. Det bestämdes egentligen redan då hon valde studieinriktning.

- Jag studerade till kosmetolog vid Vamia i Vasa. Väljer man det yrket så är det väldigt sällan man blir anställd. Jag var tidigt inställd på att bli företagare, säger hon.

Och hon är väldigt nöjd med sitt val.

- Fördelen med att vara företagare är att man får bestämma allt själv. Allt från jobbtider till vad man vill göra med sitt företag, säger hon.

Vad erbjuder då Anna Norrvik för tjänster?

- Det är allt från kosmetologi, ansiktsbehandlingar, fotvård, ögonbryn, fransar och naglar till hot-stone massage och sockringar, säger hon.

I början var det dock inte lätt. Hon var ny inom branschen och dessutom slog coronan till direkt under början av karriären.

- Det var ganska kämpigt där i början, speciellt med coronan. Men vartefter har det blivit bättre och bättre och numera har jag en ganska fullspäckad kalender – det finns ett behov. Jag ångrar inte alls att jag öppnade en mottagning, säger hon.

I början av företagarkarriären hyrde Anna Norrvik in sig i Studio 45 i Kristinestad men numera har hon sin mottagning i företagshotellet Manngård i centrala Lappfjärd. Ett ljust, välinrett och välkomnande rum möter kunderna.

- Jag fick en förfrågan om att flytta hit och med facit på hand var det rätt beslut. Det här är centralt och bra och jag har fått mycket mera kunder. Jag har en bred kundkrets från hela Sydösterbotten, säger hon.

Hennes kundkrets består av en bred bas. Det är allt från ungdomar till pensionärer som använder hennes tjänster.

- En dag kan jag ha en trettonåring och nästa vecka har jag faktiskt en 104-åring. Största delen är kvinnor, men jag har också en hel del män som mest vill ha fotvård, berättar Norrvik.

Nu, då vintern står vid dörren, rekommenderar Anna Norrvik en speciell behandling.

- Det är en ansiktsbehandling som fuktar huden och slätar rynkor, den förbereder egentligen huden inför vintern. Rekommendationen är fem behandlingar på raken, säger hon.

Några stora framtidsplaner har hon inte i detta skede.

- Just nu är jag väldigt nöjd som det är men klart att det finns någonstans i bakhuvudet att eventuellt förstora och kanske anställa någon. Nu främst ligger kanske tankarna i att utöka behandlingarna, säger Anna Norrvik.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design