< Tillbaka till nyheter

Årets jämställdhetsföretag i Österbotten utses igen 2023

Efter några tuffa pandemi år är det dags att satsa på arbetsgemenskapens välmående. Företag som tänker på jämställdhet, likabehandling och mångfald utvecklas snabbare, är mer innovativa, uppvisar större ekonomisk lönsamhet och framför allt mår deras anställda bättre.

Priset Årets jämställdhetsföretag i Österbotten delas ut våren 2023 för att vi ska kunna lyfta fram och tacka företagen som aktivt strävar efter mera jämställdhet och satsar på mångfalden i arbetslivet. Priset kommer att tilldelas ett företag som värdesätter jämställdhet och likabehandling i arbetsgemenskapen. Mångfalden ses som en viktig resurs som förvaltas omsorgsfullt. Företaget är ett bra ställe att arbeta på för alla människor oavsett kön, ålder, etniskt ursprung, språk, tro, funktionshinder, hälsotillstånd och sexuell läggning.

Årets jämställdhetsföretag utsågs senast 2021. Vinnaren var Oy Gambit Labs Ab.

– När jag är ute och pratar om diversitet och jämställdhet och min resa som entreprenör nämner jag alltid att vi valts till Årets jämställdhetsföretag 2021. Jag är så otroligt stolt över det", säger Tim Wallin, tidigare vd på Gambit, numera chefsstrateg på Atea.

I fjol köptes nämligen Gambit upp av Atea och är nu mitt i en integrationsprocess.

–  En orsak till att vi kunde tänka oss att bli uppköpta av Atea var just att företagen kulturellt låg nära varandra. Arbetet för jämställdhet och jämlikhet fortsätter därför även med ny ägare.

Vem som helst kan föreslå ett företag till Årets jämställdhetsföretag i Österbotten. Som kandidater efterlyses företag som erbjuder goda exempel på jämställdhet och/eller mångfalden i arbetslivet. Det går att nominera sitt eget företag, sin arbetsgivare eller till exempel en samarbetspartner. Vinnaren väljs av alla medverkande organisationer.

  • Tid för nominering är 18.1–17.2.2023. Nomineringar kan lämnas in på https://www.lyyti.fi/questions/070e35f5bc
  • Priset delas ut vid online-eventet Sustainable Branding Days som arrangeras i Jakobstad 9–11.5.2023.
  • Priset delas ut av: Österbottens förbund och Österbottens jämställdhetsgrupp, Dynamo Närpes, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia, Kristinestads näringslivscentral, Kust-Österbottens Företagare, Teknologicenter Merinova, Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, Viexpo, Österbottens handelskammare

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design