< Tillbaka till nyheter

Glasögonbutiken Tuike öppnar sina dörrar i augusti!

Stadens speciella atmosfär har lockat nya modiga entreprenörer till staden Kristinestad.

Nyahyresgäster på Sjögatan 39 i augusti

Förbipasserande på Sjögatan i Kristinestad kan ha lagt märke till förändringar i gatubilden eftersom outtröttliga förberedelser har gjorts mittemot mataffärens parkeringsplats på Sjögatan 39. Den tidigare butikens klistermärken och logon har tagits bort från fönstren och lokalen har gjorts i ordning för den nya optikerbutiken – för Glasögonbutiken Tuike!

Vi var glada över att få en förhandstitt på de nya företagarna på Tuikes Vasakontor.

– Vi bestämde oss för att öppna en butik i Kristinestad, eftersom det finns en speciell atmosfär här och det är alltid trevligt att besöka staden, säger optikerföretagarna Hanne-Mari Honkaniemi och Sari Mäkelä. – Alla våra tidigare träff med kunder i Kristinestad har varit härliga, så vi vet att kunderna här är trevliga och glada människor.

I samarbete med Ögonsjukhset Pilke lovar Glasögonbutiken Tuike sina kunder de mest omfattande ögonhälso- och syntjänsterna i Österbotten.

Glasögonbågar finns från ett stort antal tillverkare, noggrant utvalda med känsla för stil och professionalism. Märkena är av ett slag som till exempel inte har varit tillgängliga någon annanstans i Vasa. De bågar som finns på hyllorna är utvalda av butiken själv och modeller kan också beställas från ett bredare sortiment.

Butikens sortiment av bågar är noggrant utvalt

Hur är det med linser?

– När ögonen genomgår en biometrisk synanalys blir linserna mer individuella, förklarar Sari och Hanne-Mari. – Traditionella linser tillverkas enligt den genomsnittliga ögonmodellen, så man tar inte hänsyn till ögats längd och bredare uppbyggnad. Men med vår biometriska synanalys kartläggs alla dessa individuella faktorer och tas med i beräkningen när biometriska linser tillverkas. Resultatet är ett mycket personligt lins som till exempel kan förbättra synförmågan i svagt ljus, utöka synfältet för flerstyrkeglas och till och med göra det möjligt för bäraren att se färgerna i världen omkring sig tydligare!

Hanne-Mari Honkaniemi (vänster) och Sari Mäkelä (höger) med den biometriska mätanordningen

Tuike har också ett nära samarbete med Ögonsjukhuset Pilke i Vasa och erbjuder deras tjänster till Kristinestad.

– I samma lokal i Kristinestad kommer vi också att ha en ögonläkarmottagning, som kommer att vara öppen regelbundet", säger Hanne-Mari. – Förutom att läkarna har sin egen praktik kommer vi också att kunna konsultera en läkare med låg tröskel om våra mätningar avslöjar något som bör undersökas av en ögonläkare. På så sätt kan våra kunder garanteras den bästa förmånen och alla tjänster de behöver under ett och samma tak.

Företagarna ser redan fram emot öppningsdagen i augusti och delar med sig av sina mål och ambitioner:

– Vi kände oss verkligen varmt välkomna när vi meddelade vår avsikt att komma till Kristinestad. Kommentarerna på sociala medier och på andra ställen har varit väldigt varma. Vi vill ha ett gott rykte i staden, så att människor vet att vi har tid för dem och att vi arbetar före tjänsten för deras bästa. På så sätt kommer vår relation med stadens invånare att vara god under en lång tid framöver.

I Kristinestads butik kan ni lära känna Hanne-Mari Honkaniemi (vänster), Carita Hietamäki (mitten) och Sari Mäkelä (höger)

Glasögonbutiken Tuike välkomnar invånarna i Kristinestad till sin nya butik från och med den 14 augusti. Vi för vår del hälsar de nya entreprenörerna varmt välkomna till vår stad!‍

Skrivet i Kristinestad den 21.6.2023.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design