< Tillbaka till nyheter

Mångsidig butik med 70-åriga traditioner – Rosenbacks vill fortsätta växa

Rosenbacks butik är vida kända för sitt breda sortiment. Numera förfogar man över 8000 kvadratmeter, men man vill fortsätta växa.

Här finns byggprodukter, inredningsprodukter, lantsbruksprodukter, gräsklippare, båtar och vitvaror. Bland mycket annat.

Det är ett mäktigt urval man hittar här.

Rosenbacks butik i Lappfjärd, som hör K-rauta kedjan, har oftast allt man behöver för hem, fritid och landbruk.

Och det är företagets styrka. Går man in i butiken hittar man så gott som alltid det man söker i hyllan.

- Vi försöker ha de mesta och faktum är att kunderna oftast inte ens vet att vi har så brett sortiment. Vi får ofta kommentaren att ”har ni det här också”, säger Katarina Rosenback som är en av tre delägare i familjeföretaget.

Hon driver företaget tillsammans med syskonen Martin och Marcus. De köpte företaget av Hasse och Kjell Rosenback för femton år sedan.

- Vi har alla olika ansvarsområden och det fungerar bäst så, säger Katarina Rosenback.

Rosenbacks butik har långa anor. Redan 1954 grundade Martin, Marcus och Katarinas farmor Jenny och farfar Ragnar företaget i Lappfjärd.

Sedan tog Hasse och Kjell över företaget och nu är det dags för tredje generationen att axla ansvar.

Det betyder samtidigt att företaget fyller sjuttio år nästa år.

1997 var ett viktigt och stort år för företaget. Då hade man vuxit ur sina kläder och flyttade hela verksamheten till Åsändan invid riksåttan i Lappfjärd.

- Det här är ett riktigt bra läge, invid riksvägen. Det är egentligen ett måste för att vi ska få folk att vika in på uppköp. Därför har vi också kunder från ett stort geografiskt område, säger Martin Rosenback.

Numera förfogar man över imponerande 8000 kvadratmeter yta. Där ingår både försäljningsyta samt lageryta.

- Just nu har vi det för trångt här. Vi borde framförallt få mer försäljningsyta. Planer på att utvidga finns, säger Martin Rosenback.

Nu nalkas vår och det är den kanske viktigaste tiden på året för affären. På golvet ligger massvis med produkter som väntar på att bli prissatta och satta i hyllan.

- Vi är redo för våren och har laddat upp med produkter, säger Katarina.

Någon speciell produkt som går speciellt bra åt kan man inte säga. Det beror förstås på att man har ett så bredd sortiment.

- Båtförsäljningen är viktig för oss - och den växer. Sedan har vi ett stort sortiment av gräsklippare men även lantbruksförsäljningen och försäljningen av vitvaror går riktigt bra. Och till trädgårdsbutiken kommer folk ända från Björneborg, berättar Katarina.

I dagens läge har företaget femton heltidsanställda och till sommarsäsongen kommer ytterligare fem sommarjobbare.

- Men vi söker alltid bra personer, så det är bara att ta kontakt om man är intresserad att jobba hos oss, säger Martin Rosenback.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design