< Tillbaka till nyheter

Mikael: den glada företagaren vill nu sälja sitt företag

Mikael Nelson har varit företagare i 37 år. Men nu vill den glada och positiva företagaren hitta en efterträdare till sin möbelaffär.

Det är kvalitet rakt av då man kliver in i Möbel Mikaels butik på industriområdet i på östra sidan i Kristinestad.

Hallen på hela 1250 kvadrat är full med soffor, sängar, bord och hyllor av hög kvalitet. Dagsmarkbon Nelson sätter sig ner i en fin svart lädersoffa:

- Jag skulle ju aldrig bli företagare, men nu har jag hållit på i 37 år redan. Det har gått åt grymt mycket tid till mitt företag och det är inga normala dagar. Men jag har inte ångrat mig, säger han och skrattar.

Ja, Mikael Nelsons varumärke är en glad och positiv inställning. Som kund blir man verkligen glad då man för en diskussion med Dagsmarkbon.

- Jag försöker vara positiv och komma överens med kunderna. Det är viktigt i en sån här bransch, säger han.

Mikael Nelson inledde sin arbetskarriär på ett snickeri i Dagsmark. Men 1986 fick han chansen att bli företagare och hyrde in sig i en lokal på Krimobacken i Kristinestad.

- Jag hyrde av Elof Lindell och det var ganska småskaligt i början – jag började från noll. Den tiden gjorde vi våra inköp lokalt och åkte bland annat till Jurva för att köpa hyllor och möbler. Idag är det annorlunda, säger han.

1998 var ett stort och viktigt år för Nelson. Då köpte han hallen på industriområdet och året innan hade han gått med i den stora Stemma-kedjan.

- Vi fick en utställningsyta på 750 kvadratmeter här och alla inköp kunde vi börja göra direkt via Stemma-kedjan. Det gjorde att vi fick ett större urval och kunde göra gemensamma inköp med andra köpmän, säger Nelson.

Idag mår företaget riktigt bra och man har fyra anställda i Kristinestad. En av företagets försäljningsstyrkor är att kunden får varorna monterade och levererade direkt till hemmet. En annan är att Möbel Mikael satsar på kvalitetsprodukter.

- Det lönar sig sällan att köpa billigt då det gäller möbler. Man ska till exempel inte spara in på en säng om du frågar mig, säger Nelson.

Samtidigt blir företagaren mera allvarlig. Efter 37 år som företagare är han nu beredd att sälja sitt skötebarn. Han vill gå ut med det nu för att hitta intresserade efterföljare.

- Jag har redan en intresserad som nu ska komma och diskutera med mig, säger han.

Vad kostar företaget då?

- Det beror helt och hållet på var köparen vill köpa. Vill man ha med alla inventarier, bilar och så vidare. Oavsett får man här ett fungerande och inkört koncept. Det är bara att ta kontakt och komma och diskutera, säger han.

Och då ska du bli pensionär?

- Det är tanken. Då får jag mera tid att skida och se på både skidskytte och fotboll. Mina intressen har mycket att göra med idrott, säger Mikael Nelson och ler.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design