< Tillbaka till nyheter

”Möjligheternas nät” – målet att ha 1000 andelsägare nästa år

De är lokala, pålitliga och ärliga. KrsNet har över 700 medlemmar och över 330 kilometer fibernät i kommunen. Nu har man som att nå 1000 medlemmar under nästa år.

Det ringer i Daniel Kaivo-Ojas telefon. En andelsägare, eller en medlem, har problem med tv-sändningen och en viss kanal. VD:n är hjälpsam och försöker reda ut situationen.

- Det här är vardag för oss här på kontoret. Kunderna ringer med både mindre och större problem och vi försöker hjälpa. Det är också vår styrka. Att vi är lokala och hjälpsamma. Våra kunder är viktiga för oss, säger Kaivo-Oja.

KrsNet är ett andelslag som ägs av över 700 medlemmar och som fick sin start redan 2006.

- I korthet bygger och underhåller vi ett öppet fibernät i kommunen. Ett öppet nät betyder att vem som helst får leverera sina tjänster i vårt nät. Nätet sträcker sig från Fladan i söder till Påskmark i norr och totalt har vi över 330 kilometer fiberkabel nedgrävda i backen, säger Kaivo-Oja.

Det absolut viktigaste för Daniel Kaivo-Oja och hans andelslag är ordet kundservice. KrsNet ska finnas nära sina kunder och vara tillgängliga då problem uppstår.

- Det är vårt ansvar att se till att kunden får hjälp med sitt nätverk och sina tv-sändningar. Dessutom, då vi är ett andelslag, försöker vi hålla ner våra priser för våra andelsägare. Vi har till exempel inte höjt vår grundavgift sedan 2011, säger han.

I dagens läge har andelslaget över 700 ägare eller medlemmar. Men meningen är att man ska växa stabilt framöver.

- Vi ökar stabilt hela tiden. Jag har en förhoppning om att göra ett nytt avtal per dag och nästa år hoppas jag att vi har över 1000 anslutningar i kommunen, säger han.

Därför har man också nu startat en kampanj där nya anslutningar säljs till ett rabatterat pris.

- Marknadsläget har ändrats – det är en kapplöpning om kunder - och därför startade vi kampanjen. Får vi dessutom fler medlemmar kan vi hålla ner våra priser och det gynnar alla i slutändan. Vi kör med öppna kort och en ärlig marknadsföring, säger Kaivo-Oja.

VD:n själv har jobbat på KrsNet i cirka tre år sedan han tog över efter Kenneth Storhannus. Innan det jobbade han bland annat på Vestas och HD-El.

- Det är ett riktigt intressant jobb och jag trivs väldigt bra, säger han.

För en tid sedan fick han också en kollega i Jaakko Heinola som bland annat installerar och underhåller anslutningarna.

Han kunde anställas i och med att man köpte upp ett lokalt företag inom fiberbranschen.

- Vi köpte upp Kari Lehtinens (Krs Kuitu) företag. Det betyder att vi numera har mera kompetens inom vårt egna andelslag, säger Kaivo-Oja.

KrsNet har också hållbarhet i fokus i sina värderingar.

- Fiber i sig är ett hållbart val med en livslängd på över 40 år. Sedan är all utrustning vi använder nymodig, energisnål och effektiv, säger Kaivo-Oja.

Han ser med andra ord positivt på framtiden.

- Behovet av stabila anslutningar ökar och fiber klarar av en stor kapacitet. Därför samarbetar vi också med teleoperatörer, staden Kristinestad och välfärdsområdet, bland annat.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design