< Tillbaka till nyheter

Tiina tog steget till att bli företagare – har ett brett utbud av tjänster

I Kristinestad grundas årligen cirka trettio nya företag. Fysioterapeuten Tiina Hannus inleder sin företagarkarriär om ett par veckor.

Hon är både förväntansfull och glad – fysioterapeuten Tiina Hannus, 32 år gammal. Hon sätter sig ner på sin massagebänk vid mottagningen invid strandpromenaden i Kristinestad. Det här har hon väntat på länge – att bli företagare och att få jobba med det hon älskar.

- Nog är det ju ett stort steg att gå från att vara anställd till att bli företagare. Men jag har fått mycket positiv feedback och hjälp av mina närmaste och alla har uppmuntrat mig till att satsa. Det känns både spännande och roligt det här, säger hon.

Den 1 september slår hon upp dörrarna till Fysio Tiina Hannus. Hon delar på utrymmet med Kristina Wahlberg och Yvonne Silfversten – som även de två är fysioterapeuter.

- Då den här chansen att hyra utrymmet här dök upp kände jag att jag måste pröva nu. Och jag vet ju att det finns ett behov av såna här tjänster. Det känns bra att få utveckla något eget, säger Hannus.

Tiina Hannus utbildades till fysioterapeut i Seinäjoki och fick betyget i handen 2014. Efter det har hon jobbat både vid den privata och den offentliga vården.

Fysio Tiina Hannus erbjuder många olika tjänster via sitt företag. Det är bland annat fysioterapi, massage, gruppträning, hembesök, bassängterapi och så vill hon gärna göra samarbeten med både företag och föreningar.

Målet med hennes tjänster är att kunderna ska må bättre i vardagen.

- Det ska vara låg tröskel att komma in till mig – och bättre att man kommer i tid än att komma för sent. Man kan komma till mig för att få en stund för sig själv och bara njuta också. Sedan ligger moderskapsfysioterapi nära mitt hjärta, säger Hannus.

Tiina Hannus har under sin yrkeskarriär sett en hel del. Smärtor i ryggen, axlarna och nacken hör till de vanligaste problemen bland människor.

- Många har fysiskt krävande jobb och många gör monotona rörelser som belastar vissa kroppsdelar mer än andra. Därför är det viktigt att sköta om sin kropp. Det kan handla om förebyggande träning och övningar, men även massage eller fysioterapi, säger Hannus.

Hennes tjänster är dessutom öppna för alla.

- Ung som gammal är välkommen hit. Jag kommer att öppna en hemsida där man direkt kan göra bokningar på nätet, säger Hannus.

Hon ser med tillförsikt på framtiden.

- Jag är jätteinspirerad just nu och vill bara börja på. Målet är på sikt att utveckla verksamheten och tjänsterna säger Tiina Hannus.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design