< Tillbaka till nyheter

Näringslivscentral stöder unga företagare

För tredje året delar Kristinestads Näringslivscentral ut 500 euro i företagssedlar för att stödja unga företagare i vår region. Två av årets mottagare är Rasmus Lähteenmäki och Alexandra Klåvus.

Båda ungdomarna har startat ett företag på eget initiativ under det senaste läsåret som en del av sina gymnasiestudier. Tillsammans med utbildningsinstitutioner organiserar Nuoret Yrittäjät Ry entreprenörskapsutbildning i hela landet.

My Tray Uf - Rasmus Lähteenmäki, som precis har avslutat sina gymnasiestudier, är involverad i återförsäljningen av finska handgjorda brickor. Under läsåret sålde brickorna så bra att lagret tog slut och nu, med det erhållna stödet, kommer lagret att fyllas på och försäljningen att fortsätta. Nya brickmodeller kan också komma att säljas.

Do It Yourself Uf - Alexandra Klåvus, som också lämnar sina studier i nionde klass bakom sig, har gjort stor succé med sitt företag. Klåvus säljer torra ingredienser i förmätt och förpackad form för bakning av kex, brownies och kakor. Alla med mindre kunskaper om bakning kommer att bli nöjda med Alexandras produkt, eftersom endast ägg och smält smör behöver tillsättas i blandningarna.

Klåvus belönades för bästa produkt i Uskalla Yrittää-tävlingen i Vasa i år, och från finalen i Helsingfors tog Klåvus hem priset för bästa enskilda ensamföretagare.

Följ deras fina resa på Instagram:

My Tray Uf:

Do It Yourself Uf:

Skrivet i Kristinestad den 6.6.2023

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design