Uutiset
Julkaistu:
Päivitetty:
10.11.2023
15.11.2023

He ovat olleet alansa edelläkävijöitä 80-luvulta lähtien

Kaikki alkoi oikeastaan Pyhävuorella vuonna 1987 järjestetyistä Suomen hiihtomestaruuskilpailuista. Nykyään DP-Tarra Dagsmarkissa on palveluyritys, joka on alansa edelläkävijä.

Vuonna 1987 Pyhävuorella Lapväärtissä järjestettiin Suomen hiihtomestaruuskilpailut. Kilpailuja varten piti painattaa isoja määriä info- ja mainoskylttejä - muun muassa.

Silloin yrittäjä John Hammarberg Dagsmarkissa näki liiketoimintamahdollisuuden. Samalla hän osti myös ensimmäisen koneensa kylttien teippausta varten. Ja se oli oikeastaan liiketoiminnan alku.

- Sitä ennen olimme tehneet kylttejä muun muassa nuorisojärjestöille, jotka tarvitsivat siihen aikaan paljon materiaalia. Mutta SM-kisat 1987 oli meille tärkeä. Voisi sanoa, että IF Länken (kisojen järjestäjä) sai tämän aikaan, John Hammarberg sanoo ja nauraa.

Nykyään DP-Tarra on puhtaasti perheyritys, jossa John ja Lilian Hammarberg omistavat yrityksen yhdessä lastensa Kimin ja Inan kanssa.

John, Lilian ja Kim työskentelevät yrityksessä päivittäin, ja lisäksi yrityksessä on yksi työntekijä.

John Hammarberg korostaa, että DP-Tarra on ollut - ja on - alansa edelläkävijä.

- Jos katsoo vanhaa Vaasan lääniä, me olemme olleet pisimpään olemassa, hän sanoo.

Isä ja poika Hammarberg korostavat, että yritys on nykyään palveluyritys, joka käsittelee monia eri asioita ja ratkaisuja asiakkailleen.

- Leikkaamme kylttejä, teippaamme kuorma-autoja, teemme infokylttejä ja painamme vaatteita - muun muassa. Käymme myös asiakkaidemme luona tekemässä teippauksia esimerkiksi kaupoissa ja muissa yrityksissä. Se, mikä on ehkä vähentynyt alusta lähtien, on kuorma-autojen teippaaminen, John Hammarberg sanoo.

- Voimme itse asiassa tehdä kaiken mitä liittyy teippauksiin, Kim lisää.

Samaan aikaan kilpailu alalla on lisääntynyt.

- Alussa meillä ei ollut kilpailua. Mutta nyt tuntuu, että joka kylässä on kone. Meidän on siis oltava varpaillaan ja oltava vastuussa toimitusajoista - vaikka monet tilaavat kiireessä. Vahvuuksiamme ovat kuitenkin se, että olemme olleet alalla pisimpään ja meillä on suuri varasto. Tuotteemme ovat myös korkealaatuisia, John Hammarberg sanoo.

Myös kestävä kehitys ja vastuullisuus on yritykselle tärkeä asia. Ensinnäkin he valmistavat korkealaatuisia ja pitkään kestäviä tuotteita. Asiakkaiden ei siis tarvitse teipata uudelleen niin usein.

- Toiseksi alalla siirrytään yhä enemmän öljypohjaisista tuotteista ympäristöystävällisempiin materiaaleihin. Meillä on jo teippejä, jotka eivät sisällä öljyä, ja niiden laatu paranee koko ajan, Kim Hammarberg sanoo.

Sekä isä että poika Hammarberg suhtautuvat tulevaisuuteen optimistisesti.

- Kim on nuori ja yritteliäs, ja hän luultavasti jatkaa, kun minä ja vaimoni jäämme pois. Tällä alalla voi myös yhä useammin työskennellä kotoa käsin, ja se tarjoaa myös lisää mahdollisuuksia. Ainoa asia, joka ehkä hieman huolestuttaa, on se, että meillä on liian pienet tilat, John Hammarberg sanoo.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design