Uutiset
Julkaistu:
Päivitetty:
17.11.2023
17.11.2023

He ovat paikallisia, luotettavia ja rehellisiä. KrsNetillä on yli 700 jäsentä ja yli 330 kilometriä kuituverkkoa kunnassa. Nyt tavoitteena on saavuttaa 1000 jäsentä ensi vuonna.

Daniel Kaivo-Ojan puhelin soi. Osakkeenomistajalla tai jäsenellä on ongelmia televisiolähetyksen ja tietyn kanavan kanssa. Toimitusjohtaja on avulias ja yrittää ratkaista tilanteen.

- Tämä on arkipäivää täällä toimistolla. Asiakkaat soittavat sekä pienistä että suurista ongelmista, ja me yritämme auttaa. Tämä on myös vahvuutemme. Se, että olemme paikallisia ja avuliaita. Asiakkaat ovat meille tärkeitä, Kaivo-Oja sanoo.

KrsNet on yli 700 jäsenen omistama osuuskunta, joka perustettiin vuonna 2006.

- Lyhyesti sanottuna rakennamme ja ylläpidämme avointa kuituverkkoa kunnassa. Avoin verkko tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi toimittaa palveluitaan verkossamme. Verkko ulottuu etelän Fladanista pohjoisen Puskamarkkiin, ja yhteensä meillä on yli 330 kilometriä maahan upotettua kuitukaapelia, Kaivo-Oja sanoo.

Tärkein sana Daniel Kaivo-Ojalle ja hänen osuuskunnalleen on asiakaspalvelu. KrsNetin on oltava lähellä asiakkaitaan ja oltava käytettävissä, kun ongelmia ilmenee.

- Meidän vastuullamme on varmistaa, että asiakas saa apua verkkoonsa ja televisiolähetyksiin. Koska olemme osuuskunta, pyrimme lisäksi pitämään hinnat alhaisina osakkaillemme. Emme esimerkiksi ole korottaneet perusmaksua sitten vuoden 2011, hän sanoo.

Tällä hetkellä osuuskunnalla on yli 700 omistajaa tai jäsentä. Tarkoituksena on kuitenkin kasvaa tasaisesti tulevaisuudessa.

- Kasvamme koko ajan tasaisesti. Toivon tekeväni yhden uuden sopimuksen päivässä, ja ensi vuonna toivon, että meillä on kunnassa yli 1 000 liittymää, hän sanoo.

Siksi on nyt käynnistetty kampanja, jossa uusia liittymiä myydään alennettuun hintaan.

- Markkinatilanne on muuttunut - asiakkaista käydään kilpajuoksua - ja siksi aloitimme kampanjan. Jos saamme lisää jäseniä, voimme pitää hinnat alhaalla, ja se hyödyttää lopulta kaikkia. Olemme avoimia ja rehellisiä markkinoinnissamme, Kaivo-Oja sanoo.

Toimitusjohtaja itse on työskennellyt KrsNetissä kolmisen vuotta, kun hän siirtyi Kenneth Storhannuksen seuraajaksi. Sitä ennen hän työskenteli muun muassa Vestasilla ja HD-El:illä.

- Tämä on todella mielenkiintoinen työ, ja nautin siitä kovasti, hän sanoo.

Jokin aika sitten hän sai myös kollegan Jaakko Heinolasta, joka muun muassa asentaa ja huoltaa verkostoa.

Hänet palkattiin paikallisen kuitualan yrityksen yrityskaupan kautta.

- Ostimme Kari Lehtisen (Krs Kuitu) yrityksen. Näin meillä on nyt enemmän osaamista omassa osuuskunnassa, Kaivo-Oja sanoo.

KrsNetin arvojen keskiössä on myös kestävä kehitys.

- Kuitu itsessään on kestävä valinta, jonka käyttöikä on yli 40 vuotta. Ja kaikki käyttämämme laitteet ovat huipputeknisiä, energiaa säästäviä ja tehokkaita, Kaivo-Oja sanoo.

Toisin sanoen hän suhtautuu tulevaisuuteen positiivisesti.

- Vakaiden yhteyksien tarve kasvaa, ja valokuitu kestää suuren kapasiteetin. Siksi teemme yhteistyötä myös muun muassa teleoperaattoreiden, Kristiinankaupungin kaupungin ja hyvinvointialueen kanssa.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design