< Takaisin uutisiin

Monipuolinen kauppa 70 vuoden kokemuksella – Rosenbackin kauppa haluaa jatkaa kasvuaan

Rosenbackin kauppa on kaukaa tunnettu monipuolisesta tarjonnastaan. Tällä hetkellä heillä on 8000 neliötä tilaa, mutta laajennusaikeita on.

Täältä löytyy rakennustarvikkeita, sisustustarvikkeita, maataloustuotteita, nurmikonleikkureita, veneitä ja kodinkoneita. Muun muassa.

Valikoima on todella vakuuttava.

Rosenbackin kaupasta Lapväärtissä, joka kuuluu K-rauta ketjuun, löytyy kaikkea mitä tarvitaan kotiin, vapaa-aikaan ja maatalouteen.

Ja tämä on yrityksen valttikortti. Kaupasta löytyy yleensä sitä tuotetta mitä etsitään.

- Tarkoitus on että meiltä löytyy kaikkea ja tosiasia on se että asiakkaat ei edes tiedä että meillä on niin laaja valikoima. Usein saadaan kuulla että ”löytyykö teiltä tätäkin”, sanoo Katarina Rosenback joka on yksi kolmesta yrittäjästä perheyrityksessä.

Muut kaksi ovat hänen veljensä Martin ja Marcus. He ostivat yrityksen Kjell ja Hasse Rosenbackilta viisitoista vuotta sitten.

- Meillä kaikilla on omat vastuualueet ja se toimii parhaiten näin, sanoo Katarina Rosenback.

Rosenbackin kaupalla on pitkät perinteet. Vuonna 1954 sisarusten isovanhemmat Jenny ja Ragnar perustivat yrityksen Lapväärtiin. Sen jälkeen Hasse ja Kjell otti hoitaakseen yrityksen ja nyt kolmas sukupolvi on ottanut vastuun.

Tämä tarkoittaa myös, että yritys täyttää 70 vuotta ensi vuonna.

Vuosi 1997 oli tärkeä yritykselle. Kasvu oli ollut vahvaa ja koko kauppa siirrettiin Åsändaniin kasitien varrelle.

- Tämä on tosi hyvä paikka, kasitien vieressä. On melkein pakko olla tässä, että saadaan asiakkaita joka kääntyy meille ostoksille. Siksi meillä on myös asiakkaita isolta alueelta, sanoo Martin Rosenback.

Myynti- sekä varastotilaa kaupalla on tällä hetkellä noin 8000 neliötä.

- Tällä hetkellä täällä on liian ahdasta. Tarvitsemme ensisijaisesti lisää myyntitilaa. Laajennussuunnitelmia on, sanoo Martin.

Kevät on nyt tulossa ja tämä vuodenaika on kaupalle ehkä kaiken tärkein. Lattialla on laatikoittain tuotteita jotka odottavat hinnoittelua ja hyllyttämistä.

- Me ollaan valmiita ja meiltä löytyy tuotteita, sanoo Katarina.

Yrittäjillä on vaikea nostaa esille joku tietty tuote joka on suosittu. Tämä koska valikoima on niin laaja.

- Mutta venemyynti on meille tärkeä – ja kasvussa. Sitten meillä on myös iso valikoima nurmikonleikkureita ja myös maataloustuotemyynti sekä kodinkonemyynti vetää hyvin. Ja puutarhamyymälään tullaan Porista asti tänne, sanoo Katarina.

Tällä hetkellä yrityksellä on viisitoista vakituista työntekijää ja kesäksi tulee vielä viisi kesätyöntekijää.

- Mutta etsitään aina hyviä tyyppejä meille. Eli jos haluaa tulla meille töihin niin saa olla yhteydessä, sanoo Katarina Rosenback.

Kristinestads Näringslivscentral 2022
Web design by KeKu Design