­­­Live-evene­mang 1.4 | Lokal­mats­träffen 2025

Välkommen med på Lokalmatsträffen den 1.4 2025 till Seinäjoki!

På Lokalmatsträffen möts köpare och säljare igen!

NYTT för i år är att evenemanget gästas av köpare och säljare från både landskapet Österbotten och Södra Österbotten i och med att evenemanget nu arrangeras i samarbete mellan Våga Växa Hållbart projektet och SeAMKs projekt VHH – Vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet. Nu hoppas vi att Kust Österbottniska matproducenter/försäljare och inköpare av lokala matvaror aktivierar sig och kommer med på evenemanget!Mera info nedan.

Inköpare – kom och bonga nya produkter som kunde passa i ert sortiment/utbud!

Under Lokalmatsträffen får du smaka på delikatesser samtidigt som du träffar lokala matproducenter (speed date) och får höra historien bakom företagen och produkterna. Det här är ett snabbt sätt för dig att hitta nya produkter till ditt eget sortiment. Evenemanget passar för restauranger, caféer, cateringföretag, partihandel, detaljhandel och dig som sköter offentlig livsmedelsupphandling. Under en eftermiddag får du bekanta dig med produkter från ett trettiotal livsmedelsproducenter i Sydösterbotten och Österbotten. 

Producent, försäljare – kom och presentera era produkter för potentiella köpare!

Inköpare av lokal mat kommer för att bekanta sig med lokala livsmedelsprodukter som erbjuds och träffa företagarna bakom produkterna. Inköparna är särskilt intresserade av produkter som lämpar sig för restauranger, butiker och andra distributionskanaler. Du får möjlighet att presentera dina produkter för varje inköpare ansikte mot ansikte och knyta nya kontakter med potentiella kunder. Det här är ett utmärkt tillfälle att imponera och utöka ditt nätverk! Lokalmatsträffen passar alla som är intresserade av nya distributionskanaler. Du kan presentera både nya produkter och produkter som du har haft i ditt utbud redan tidigare. Det finns alltid någon på plats, som inte är bekant med alla dina produkter från tidigare. Försäljaren står själv för alla kostnader som uppkommer för provsmakning, dekorering och servering med mera. Från arrangörernas sida har vi reserverat 1 st. utställningsbord / utställare, mått 100 x 140 cm. 

Plats:
Frami F, Kampusranta 11
60320 Seinäjoki

Tidtabell:

  • 11.30-12.45
    Försäljarna anländer, förberedande av utställningsbord
  • 12.45
    Kaffeservering
  • 13.00
    Evenemanget öppnas och inköparna presenteras
  • 13.30
    Köpare och säljare möts under lokalmatsträffarna: (3 minuter tid för diskussion & provsmakning per bord)
  • 15.30
    Inköparna kan fritt söka sig till önskade försäljare för att fortsätta diskussionen. Fri samvaro
  • 16.00
    Evenemanget avslutas

Anmälan till evenemanget stängs 23.3 2025 eller då evenemanget är fullbokat.

Evenemanget ordnas i samarbete med SeAMKs projekt VHH – vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet samt med Våga Växa Hållbart projektet. Projekten är delfinansierade av Europeiska unionen.


Integritetsöversikt

Den här sajten använder cookies (kakor) för att kunna ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookies sparas i din webbläsare så att den känner igen dig och ditt språk då du återvänder till sajten.

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies bör alltid vara aktiverade för att vi ska kunna spara dina preferenser om språk och inställningarna för cookies.