Opiskelijat: Suupohjan rannikkoseutu edustaa turvallisuutta ja monimuotoisuutta

Närpiössä nähtiin yleisöryntäys, kun Open RekrYA avasi messuovensa. Opiskelijat, tulevat opiskelijat, työnantajat, koulutustuottajat ja kaupungit kokoontuivat verkostoitumaan ja oppimaan lisää toisiltaan, mikä kuvastaa sitä yhteisöllisyyttä, joka alueella vallitsee.

Kevät on erittäin aktiivinen, että ratkaiseva aika opiskelijoille ja koulutustoimijoille. Silloin peruskoulun oppilaat hakeutuvat toiselle asteelle ja toisen asteen valmistuneet suuntaavat työelämään ja jatko-opintoihin. YA:n messuilla tuli selväksi, että alueen tarjonnasta ollaan aidosti kiinnostuneita. Messut osoittivat myös sen, että työnantajat haluavat tavata opiskelijoita nimenomaan rekrytointimielessä.

Messuilla vierailleet opiskelijat ottivat aktiivisesti kantaa alueen vahvuuksiin ja heidän tulevaisuuteensa siellä. Suupohjan rannikkoseutu vaikuttaisi houkuttelevan, sillä opiskelijat haluavat sekä jäädä että palata takaisin seudulle. Työpaikkoja löytyy alueelta ja tulevaisuudenusko on vahva, mikä myös näkyi opiskelijoiden kertomuksissa.

– En koskaan muuta täältä pois. Aion aloittaa työt logistiikan parissa heti opintojeni jälkeen ja odotan jo oman talon ja konehallin hankkimista, vastasi YA:n logistiikka opiskelija.

– Tämä on hyvä paikka, täällä on turvallista ja perhe on lähellä. Haluan toki nähdä jotain muuta ensin, mutta voin hyvin kuvitella palaavani seudulle myöhemmin. Täältä itse asiassa löytyy työpaikkoja tradenomeille, sanoi ammattikorkeakoulu Novian opiskelija.

Illan paneelikeskusteluun osallistui merkonomiopiskelija Nicole Häggblad ja lähihoitajaopiskelija Salah Ibrahim Yrkesakademista. He kertoivat tulevaisuuden unelmistaan ja toiveistaan työpaikkojen suhteen, ja molemmat haluavat asua alueella myös tulevaisuudessa.

– Haluaisin mielelläni lähteä ulkomaille jonkin aikaa oppiakseni lisää, sanoi Nicole. Mutta sen jälkeen tahdon työskennellä täällä paikallisesti talousasioiden parissa.

– Olen viittä vaille valmis opintojen kanssa, ja mieluiten haluaisin jäädä pysyvästi tänne töihin, sanoi Salah. Saatan myös jatkaa opintojani. Tämä on turvallinen ja monimuotoinen paikka.