Vastuullisuus

Visit Kristiinankaupunki on vastuullinen matkailudestinaatio.

Visit Kristiinankaupunki liittyi helmikuussa 2021 Visit Finlandin ohjelmaan kestävän matkailun puolesta. Syyskuussa 2022 saimme Visit Finlandin STF-sertifioinnin.

Tämän myötä olimme vasta toinen STF-sertifioitu destinaatio koko Suomessa. Teemme jatkuvasti kovasti töitä, jotta mahdollisimman moni matkailuyritys liittyisi ohjelmaan saadakseen STF-merkinnän. Visit Finlandin seitsenportaisen ohjelman avulla matkailutoimija voi kasvattaa toimintaa joka on laadukasta, kestävää, turvallista, reilua, ihmisoikeuksia suojelevaa, tasa-arvoa edistävää sekä luontoa ja paikallista kulttuuriperintöä varjelevaa.

Näin me Visit Kristiinankaupungissa teemme jo muutenkin, mutta tämän ohjelman kautta työstä on tunnuksena virallinen ja kansainvälinen merkintä.

Voimmekin ylpeänä kertoa että viisi alueemme matkailuyritystä ovat jo saaneet Visit Finlandin STF-merkinnän. Nostamme alueemme matkailijoille näitä yrityksiä esiin vastuullisina vaihtoehtoina. Ne ovat Krepelin, Eleonora Bed & Breakfast, Kiili, Ravintola Jungman sekä Café Tinka.

Visit Kristiinankaupunki ja vastuullinen matkailu

Teemme Visit Kristiinankaupungissa kaikkemme saadaksemme destiaantiollemme kestävämmän pohjan. Tärkein tehtävämme on ulkoinen viestintä, niin että yhteistyökumppanimme sekä alueemme asukkaat ja asiakkaat tietävät vastuullisuuden olevan meille tärkeä asia. Järjestämme jatkuvasti kursseja ja koulutuksia vastuullisuuden aiheiden parissa.

Vastuullinen Pohjanmaa -projekti on ollut käynnissä reilut kaksi vuotta ja tänä aikana vastuullisesta matkailusta on tullut osa arkeamme. Joka päivä asiakkaat etsivät vastuullisia tuotteita yksityis-, kokous-, ja tapahtumamatkailussa. Syksystä 2022 lähtien olemme pyytäneet yhteistyökumppaneitamme kertomaan meille heidän omista kestävän kehityksen tavoitteista ja ympäristösertifikaateista. Esimerkiksi näin saamme tietoa, jonka avulla voimme ohjata asiakkaitamme vastuullisten toimijoiden pariin.

Toimintaamme ohjaa 3 periaatetta:‍

  1. Huomioimme vastuullisuuden omissa hankinnoissamme ja tuemme alueemme matkailuyrityksiä, jotka pyrkivät toiminnassaan vastuullisuuteen.
  2. Viestimme omasta ja yhteistyökumppaneidemme vastuullisuustyöstä ja –saavutuksista.
  3. Pyrimme vaikuttamaan vastuullisuuden edistämiseen oman verkostomme kautta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Videoita vastuullisuudesta:

Vastuullisuuskertomukset: