Electrocon rekrytoi, laajentaa ja uskoo tulevaisuuteen

Electroconissa Tiukassa on täysi vauhti päällä. He palkkaavat joka vuosi uusia työntekijöitä, ja nyt he myös laajentavat – jälleen kerran.

Toimitusjohtaja Tomas Grynngärds istuu toimistopöytänsä ääreen. Hänen on vain vastattava sähköpostiin ennen kuin haastattelu alkaa. Sitten hän tarkistaa, kuinka moni on tullut töihin sinä päivänä.

– Meillä on tänään 25 työntekijää tehtaalla. Takautuvasti tarkasteltuna olemme kasvattaneet työvoimaa karkeasti ottaen yhdellä työntekijällä vuodessa, Grynngärds sanoo.

Tomas Grynngärds oli itse asiassa yrityksen ensimmäinen työntekijä. Se tapahtui vuonna 2002, kun isä Bjarne palkkasi poikansa.

Bjarne aloitti yrittäjäuransa vuonna 1986 työskennellen elektroniikkahuollon ja jonkin verran valmistuksen parissa. Kymmenen vuotta myöhemmin Electrocon perustettiin, ja vuonna 2001 he rakensivat nykyiset toimitilat moottoritien viereen Tiukkaan.

– Silloin aloimme suunnitella laajennusta, ja siitä lähtien toiminta on jatkunut samalla tiellä, Tomas Grynngärds sanoo.

Electrocon harjoittaa pääasiassa kaapelien valmistusta teollisuudelle. He tekevät räätälöityjä ratkaisuja ja valmistavat sitä, mitä asiakas haluaa.

– Meillä on myös projektipohjaista toimintaa, jossa suunnittelemme, valmistamme ja jopa asennamme yhdessä asiakkaan kanssa koneen tai muun tuotteen sähköisen osan, Grynngärds sanoo.

Electroconin tuotteiden kysyntä on ollut suurta sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Yrityksellä on hyvä maine ja suuri asiantuntemus alalla.

– Asiakkaat ottavat meihin yhteyttä ja me löydämme ratkaisuja. Mielestäni yksi vahvuuksistamme on se, että olemme joustavia. Jos asialla on kiire, voimme järjestää jotain jopa seuraavalle päivälle, Grynngärds sanoo.

Electroconilla on kädet täynnä työtä.

– Meillä on paljon töitä ja pitkä tilauskanta. Nykyiset asiakkaamme ostavat meiltä yhä suurempia määriä. Tulevaisuus näyttää todella valoisalta, ja näen suuria mahdollisuuksia, Grynngärds sanoo.
Tämä on yksi syy siihen, miksi yritys laajentaa tuotantolaitostaan kasitien vieressä nyt kolmannen kerran perustamisensa jälkeen. Tuotantotilaa rakennetaan 350 neliömetriä lisää.

– Meidän on välttämätöntä kasvaa ja laajentua. Jos laajennuksia tulee lisää? Kyllä, täällä tontilla on vielä paljon tilaa, Grynngärds sanoo ja nauraa.

Yksi asia, jota yritys on myös alkanut yhä enemmän sisällyttää organisaatioonsa, on kestävyysajattelu. Tällä hetkellä kaksi yrityksen työntekijää osallistuu Business Kristinestadin kautta kestävyyshankkeeseen.

– Kestävä kehitys on meille tärkeä asia, jota ajattelemme joka päivä. Emme ole tässä missään nimessä edelläkävijöitä, mutta haluamme kehittyä koko ajan, Tomas Grynngärds sanoo.