Electrocon anställer, bygger ut och tror på framtiden

Vid Electrocon i Tjöck är det full fart. Här nyanställer man varje år och nu ska man också bygga ut – än en gång.

VD:n Tomas Grynngärds sätter sig ner vid sitt kontorsbord. Han ska bara svara på ett e-mail innan intervjun tar vid. Sedan kollar han hur många som stämplat in på jobb denna dag.

– Vi har 25 stycken anställda instämplade idag. Ser man bakåt har vi ökat vår personalstyrka med en per år, så där på ett ungefär, säger Grynngärds.

Tomas Grynngärds var faktiskt företagets första anställda. Det var 2002 då hans pappa Bjarne anställde sin son.

Bjarne inledde sin företagarkarriär 1986 och jobbade då med elektronikservice och lite tillverkning. Tio år senare grundades Electrocon och 2001 byggde man sina nuvarande utrymmen invid riksåttan i Tjöck.

– Det var då vi började planera för en expandering och efter det har det fortsatt på samma bana, säger Tomas Grynngärds.

Electrocon sysslar i huvudsak med kablagetillverkning för industrin. Man gör kundanpassade lösningar och tar fram det som kunden vill ha.

– Sedan har vi också projektbaserad verksamhet där vi tillsammans med kunden planerar, ritar, tillverkar och till och med installerar den elektriska delen i en maskin eller någon annan produkt, säger Grynngärds.

Efterfrågan hos Electrocons produkter har varit stor, både nationellt och även internationellt. Företaget har ett gott rykte och ett stort kunnande inom branschen.

– Kunder hör av sig till oss och vi hittar lösningar. Jag tror att en av våra styrkor är att vi är flexibla. Kniper det riktigt kan vi till och med ordna något till följande dag, säger Grynngärds.

Vid Electrocon har man alltså händerna fulla med jobb.

– Vi ha bra med jobb och lång orderstock. Våra nuvarande kunder köper allt större volymer av oss. Det ser riktigt ljust ut med tanke på framtiden och jag ser stor potential, säger Grynngärds.

Bland annat därför ska man nu också bygga ut sin produktionsanläggning för tredje gången sedan etableringen vid riksåttan. Då bygger man 350 kvadratmeter produktionsyta till.

– Det är nödvändigt för oss att öka och bygga ut. Om det blir fler utbyggnader? Ja, det finns mycket rum ännu här på tomten, säger Grynngärds och skrattar.

En sak som företaget också allt mera börjat ta in i organisationen är hållbarhetstänket. För tillfället deltar två av företagets anställda i ett hållbarhetsprojekt som går via Business Kristinestad.

– Hållbarhet är viktigt för oss och något som vi tänker på varje dag. Inte är vi på något vis ledande här, men vi vill utvecklas hela tiden, säger Tomas Grynngärds.