Visit Kristiinankaupunki allekirjoitti Glasgow’n julistuksen

Visit Kristiinankaupunki, joka on osa Business Kristinestadia, allekirjoitti tiistaina ”Glasgow declaration for climate action in Tourism”, jossa kaupunki sitoutuu vähentämään matkailun globaaleja päästöjä vähintään puolella viimeistään vuoteen 2030 mennessä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että meidät on hyväksytty ja että meillä on mahdollisuus edetä YK:n julistuksen puitteissa, jossa sitoudumme nopeuttamaan tarvittavia toimia saavuttaaksemme ilmastoneutraalin matkailusektorin”, sanoo Business KRS:n toimitusjohtaja Angelique Irjala. Työmme on ollut määrätietoista ja laajaa pitkän aikaa, ja tiedämme, että tarvitaan sekä omia että yhteisiä toimia päästöjen vähentämiseksi ja luonnonjärjestelmien uudelleenrakentamiseksi.”

Glasgow’n julistuksen takana on United Nation World Tourism Organisation (UNWTO) yhdessä yli 30 organisaation kanssa. Jokainen allekirjoittaja sitoutuu toimittamaan konkreettisen ilmastotoimintasuunnitelman tai päivitetyn suunnitelman 12 kuukauden kuluessa allekirjoittamisesta. Suunnitelmat sopeutetaan ehdotettuihin mittareihin päästöjen vähentämiseen, uudistumiseen, sekä yhteistyöhön ja rahoitukseen, jotka nopeuttavat matkailun kykyä muuttaa.

– Odotamme innolla monitasoisen työn jatkamista, myös kansainvälisesti, matkailun muuttamiseksi ja maailmanlaajuisen sitoutumisen tukemiseksi tavoitteena saavuttaa päästötön matkailu vuoteen 2050 mennessä”, sanoo kestävän matkailun projektipäällikkö Janne Smeds.

– Matkailu ja ilmastokriisi ovat molemmat globaaleja ilmiöitä, ja matkailuala tulee kärsimään kovasti ellemme toimi oikein. Tähän olemme systemaattisesti keskittyneet kaupungissamme, ja olemme valmiita noudattamaan allekirjoittamisen vaatimukset täysimääräisesti.”

Lisätietoja

TJ Angelique Irjala
+358 40 569 3796

Projektipäällikkö Janne Smeds
+358 40 588 3432