Esittely

Vuodesta 2019 lähtien on suunniteltu ja valmisteltu Pohjanmaan omaa pyhiinvaellusreittiä St Olav Ostrobothniaa, kulkemaan Kokkolasta etelään ja Kristiinankaupungista pohjoiseen. Reitti muodostuu noin 500 kilometristä, eritasoista tiestöä ja polkua rannikko-Pohjanmaan alueella, ja se on jaettu 21 päiväetappiin.

Pyhiinvaellusreitin kehitystyön tarkoituksena on luoda eurooppalainen kulttuurireitti ja pyhiinvaellusreitti Pohjanmaalle. Reitti on yhdistetty ruotsalais-norjalaiseen St Olavssledeniin, joka lähtee Sundsvallista ja päättyy Trondheimiin. Nän Pohjanmaan reitti on osa Euroopan pohjoisinta kulttuurireittiä, joka on sertifioitu Euroopan neuvoston toimesta.

Aikomuksena on saada sertifiointi vuoden 2023 aikana. Pidämme reitin sertifiointia upeana mahdollisuutena koko Pohjanmaalle tulla osaksi Euroopan kulttuurireittien verkostoa.

Reitin sertifiointi on upea saavutus koko Pohjanmaalle. Se sijoittaa alueen Euroopan kartalle, tuo uutta näkyvyyttä ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia järjestöille, yrityksille, yhdistyksille ja kunnille kehittää ja markkinoida palveluja ja tuotteita paikallisille, alueellisille, kansallisille ja kansainvälisille vaeltajille ja vierailijoille.

St Olav Ostrobothnia 2.0 jatkaa reitin kehitystyötä.

Hankkeen tavoitteet

Kulttuurielämysten ja -palvelujen kehittämisen aloittaminen reitin varrella

Infrastruktuurin ja palvelujen laadunkehitys polun varrella

Perustaa reitille St. Olavin kulttuuri-isännät -toimintaa

Kartoitetaan pyhiinvaelluskeskuksen mahdollisuudet Vaasassa, Kokkolassa ja Kristiinankaupungissa

Kulttuuriperinnön digitalisoiminen

Tiedotus ja viestintä

Vertailuanalyysi muihin eurooppalaisiin organisaatioihin


Hankeinfo

Hankeaika: 1.1.2024 – 31.12.2025

Rahoittaja: Aktion Österbotten

Budjetti: 179 732 €

Päätoteuttaja: Kvarnen Samkommun

Osatoteuttajat: KulturÖsterbotten, Business Kristinestad

Lisätietoja hankkeesta: