Kevinistä tuli yrittäjä taloyhtiöitä auttamaan

Asunto on usein arvokkain omistamasi asia. Sitä pitäisi hallinnoida ja hoitaa hyvin.

Kevin Sjörård, Nivekment Oy

Kristiinankaupungissa perustetaan vuosittain kolmisenkymmentä uutta yritystä. Yksi niistä, Nivekment Oy, rekisteröitiin tämän vuoden helmikuussa. Yrityksen takana on 28-vuotias Kevin Sjögård Kristiinankaupungista. Yritys toimii kiinteistöalalla.

– Ajatuksena on, että voin työskennellä isännöitsijänä, tehdä kiinteistöhuoltoa ja käytännössä hoitaa kokonaista taloyhtiötä. Business Kristinestadin avun ansiosta yrityksen perustaminen oli helppoa, Sjögård sanoo.

Tässä vaiheessa hänestä ei tule kokopäiväistä yrittäjää. Osa-aikaisena yrittäjänä toimiminen ja idean testaaminen on yleistynyt ja tämä tuntuu monista turvallisemmalta vaihtoehdolta.
Sjögårdilla on päivätyö turvallisuusalan yrityksessä MTP-Syd Kristiinankaupungissa.

Ajatus yrityksen perustamisesta tuli enemmän tai vähemmän sattumalta.

– Se alkoi, kun ostin asunnon Kristiinankaupungista ja tunsin, että taloyhtiö kaipasi lisää energiaa ja uutta ajattelua. Aloin testaamaan liikeideaani kyseisessä yhtiössä, ja sitten tuntui siltä, että halusin ryhtyä hoitamaan useampia yhtiöitä. Puskaradio alkoi soida ja sitä rataa se on jatkunut, Sjögård sanoo.

Hän on tyytyväinen yrittäjäuransa alkuun.

– Se on alkanut todella hyvin, vaikka en ole markkinoinut itseäni juuri lainkaan. Tällaiselle palvelulle näyttää olevan tarvetta, ja Kristiinankaupungissa tätä tekevät ihmiset ovat ikääntymässä, joten näen, että markkinat avautuvat myös sitä kautta, Sjögård sanoo.

Työskentelyllä tällaisella alalla on toki omat haasteensa. On olemassa erityyppisiä ihmisiä, ja on tärkeää kohdata kaikki asiakkaat oikein ja reilusti.

– Haluan, että kanssani on helppo keskustella. Usein asiakkaat soittavat ongelmasta, kuten vuotavasta wc-istuimesta, ja silloin minun on oltava se, joka selvittää tilanteen. Minuun yhteydenottamisen kynnyksen pitää olla matala, ja minun on oltava joustava, hän sanoo.
Hän mainitsee pari esimerkkiä.

– Jokin aika sitten järjestin Kristiinankaupungissa asuvan asiakkaan tukkeutuneen viemärin korjauksen Gran Canarialta käsin vaikka olin lomalla. Asiakas antoi minulle positiivista palautetta, ja se tuntuu aina hyvältä. Toisen kerran työskentelin jouluaattona, kun yritin saada maalämpöjärjestelmän toimimaan, hän kertoo.

Sjögård sekä toivoo että uskoo, että hänen palveluilleen on tilausta jatkossakin.

– Asunto on yleensä arvokkain omistamasi asia, joten hoitakaa sitä hyvin ja huolehtikaa kiinteistöistöstänne ja taloyhtiöistänne, hän sanoo.