Kevin blev företagare och vill hjälpa bostadsbolag

Boende är oftast det dyraste man äger. Det ska förvaltas och skötas väl.

Kevin Sjörård, Nivekment Oy

I Kristinestad grundas cirka trettio nya företag varje år. I februari i år registrerades Nivekment Ab. Bakom företaget står Kristinestadsbon Kevin Sjögård, 28 år gammal.
Bolaget fungerar inom fastighetsbranschen.

– Meningen är att jag kan fungera som fastighetsdisponent, jag kan syssla med fastighetsskötsel och jag kan helt enkelt sköta ett helt bostadsbolag. Tack vare hjälp från Business Kristinestad var det enkelt att starta upp bolaget, säger Sjögård.

Ännu i detta skede kommer han inte att bli företagare på heltid. Att vara företagare på deltid, och först testa på idéen, har blivit allt vanligare och känns för många som ett säkrare val.
Sjögård jobbar dagligen vid bevakningsföretaget MTP-Syd i Kristinestad.

Idén med att starta företag kom egentligen mer eller mindre av en slump.

– Det började med då jag själv köpte lägenhet i Kristinestad och jag kände att det behövdes mera energi och nytt tänk i bostadsbolaget. Jag fick börja testa på min företagsidé i det bolaget och kände då att jag ville ta på mig fler bolag. Sedan började djungeltrumman gå och på den banan är det, säger Sjögård.

Han är nöjd med starten på sin företagarkarriär.

– Det har verkligen börjat bra trots att jag knappt marknadsfört mig alls. Det verkar finnas ett behov av såna här tjänster och de som sysslar med detta i Kristinestad börjar många vara till åren, så jag ser en marknadsöppning där också, säger Sjögård.

Att fungera i en sådan bransch kräver förstås sina utmaningar. Det finns olika typer av människor och då gäller det att hantera alla kunder på ett rätt och rättvist sätt.

– Jag vill vara en som det är lätt att diskutera med. Ofta ringer ju kunderna med ett problem, till exempel att en toalettstol läcker, och då ska jag vara den som reder upp situationen. Det ska vara en låg tröskel att kontakta mig och jag måste vara flexibel, säger han.

Han nämner ett par exempel.

– För en tid sedan redde jag upp ett stockat avlopp i Kristinestad då jag själv var på semester i Gran Canaria. Då fick jag positiv feedback av kunden och sånt känns alltid bra. En annan gång stod jag på julafton och försökte få igång en jordvärmeanläggning, säger han.

Kevin Sjögård både hoppas och tror att det finns en beställning på hans tjänster även i framtiden.

– Boende är oftast det dyraste man äger, så förvalta det väl och se till att ni bryr er om era fastigheter och bostadsbolag, säger han.