Varttunut sahalla – valmis myymään

Peter Wahlberg on tehnyt elämäntyönsä puualan yrittäjänä. Nyt hän on tehnyt suuren päätöksen. Hän haluaa myydä menestyvän yrityksensä.

On tammikuun loppu, ja yrittäjä Peter Wahlbergilla on vihdoin vapaata. Tällä viikolla hän on päättänyt pitää yrityksensä KRS-Woodin suljettuna.

– En saa paljon vapaata vuodessa, joten kutsun tätä talvilomaksi, Wahlberg sanoo istuessaan toimistossaan.

Tämä on ollut Lapväärttiläisen työpaikka lähes koko hänen elämänsä ajan.

– Isoisäni aloitti täällä sahalla 40-luvulla. Sitten isäni otti ohjat käsiinsä, ja itse olen työskennellyt täällä päivittäin vuodesta 1981 lähtien, jolloin tulin armeijasta. Otin yrityksen haltuuni vuonna 1994, ja siitä olen jatkanut, Wahlberg sanoo.

KRS-Wood on tunnettu ja vakaa paikallinen yritys, joka harjoittaa höyläystoimintaa Lapväärtissä. Yrityksellä on laaja asiakaskunta sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita.

– Juuri nyt meillä on suuri asiakas Ranskassa, Wahlberg sanoo.

Aikaisemmin yritys myi myös puutavaraa ja listoja, mutta nyt muutaman vuoden ajan se on keskittynyt pelkästään höyläysliiketoimintaan.

Yritys työllistää yrittäjän itsensä lisäksi neljästä viiteen henkilöä sesongista ja tilauksista riippuen.

Nyt Walberg on kuitenkin tehnyt päätöksensä. Hän haluaa myydä yrityksensä.

– On ymmärrettävä lopettaa. Olen ollut täällä nyt 42 vuotta, ja minusta tuntuu, että nyt on aika, hän sanoo.

Hänellä on jo mahdollinen ostaja koukussa Itä-Suomesta. Hän haluaisi kuitenkin mieluummin, että yritys päätyisi paikallisiin käsiin.

– Ota yhteyttä, niin keskustellaan. Lupaan auttaa uutta yrittäjää alkuun. Voin olla vaikka ensimmäisen vuoden ajan paikalla, jotta kaikki lähtee rullaamaan, Peter Wahlberg sanoo.

Löydät KRS-Woodin ja muut alueemme palvelut ja yritykset Kristiinankaupungin yritysrekisteristä.