Steve johtaa suuria tuotantoja kotonaan Kristiinan­kaupungissa

Hän on ollut mukana mm. tv-tuotannoissa Farmen, Robinson ja Lyxfällan. Nyt Steve Ericsson haluaa löytää asiakkaita myös paikallisesti Kristiinankaupungista ja lähialueelta.

Häntä voisi kutsua alan todelliseksi ammattilaiseksi. Steve Ericsson on toiminut yrittäjänä tv- ja elokuva-alalla jo kolmekymmentä vuotta. Hänellä on ollut lukemattomia eri rooleja muun muassa tv-tuotannoissa kuten Farmen, Robinson, Lyxfällan, Förrädarna, Över Atlanten ja Husköp i blindo.

Muutama vuosi sitten hän muutti vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Kristiinankaupunkiin. Aluksi perhe asui Härkmerissä, mutta nyt he asuvat meren rannalla Kristiinankaupungissa. Täältä käsin hän työskentelee yrityksensä Mogway Film and TV Ab:n kanssa.

– Olin itse asiassa edelläkävijä Ruotsissa etätyöskentelyssä, kun editoin tuotantoja etänä. Istuin jonkin aikaa Härkmerissä USB-modeemin kanssa ja käänsin antennia, jotta sain yhteyden internetiin. Mutta se toimi, Ericsson sanoo nauraen.

Steve Ericssonilla on ollut monia rooleja tuotannoissa. Hän on toiminut muun muassa tuotannon päällikköna, mutta kun selkä petti parikymmentä vuotta sitten, hän joutui muuttamaan mielensä.

– Tuotantopäällikkönä oli paljon fyysistä työtä, ja kun selkä petti, vaihdoin suuntaa ja aloin tehdä muun muassa jälkituotantoa ja editointia. Siinä olen nyt, Ericsson sanoo.

Elokuva- ja tv-alalla työskentely voi kuitenkin joskus olla haastavaa.

– Olet jatkuvasti töiden ja rahan perässä, eikä sinulla ole ”tavallisen” työntekijän turvaa. Mutta samaan aikaan olen ollut alalla vuodesta 1994, ja olen luonut itselleni brändin ja kontakteja, hän sanoo.

Toinen haaste on se, että alan pienet yritykset ostetaan usein pois.

– Nykyään alaa hallitsevat suuret yritykset, kuten Warner, Fox ja Freemantle. Niillä on paljon valtaa, Ericsson sanoo.

Ericssonin seuraava iso työ on kuitenkin tuotanto Freemantlelle, joka todistaa, että hänellä on nimi alalla.

Viimeistely ja leikkaus voidaan tehdä etänä. Ja Kristiinankaupungissa asuminen on etu Tukholmaan verrattuna.

– Tukholmassa minulla oli puolitoista tuntia matkaa työpaikalle. Nyt voin kävellä portaat ylös ja istua meren rannalla Antilassa ja tehdä saman asian. Se on luksusta, hän sanoo.

Kristiinankaupungissa ollessaan hän haluaa tehdä itselleen nimeä myös paikallisesti.

– Haluaisin olla mukana tuottamassa televisiota ja elokuvia tai kuvata täällä dokumenttia. Olen myös huomannut, että tällä alueella tehdään hyvin vähän yrityselokuvia. Voin auttaa myös siinä. Ota rohkeasti yhteyttä, hän sanoo.

Paikallisesti Ericsson on jo tehnyt markkinointielokuvan Säästöpankille ja juuri nyt hän tekee yhdessä Kristiinankaupungissa asuvan Magnus Hällbackan kanssa dokumentti-todellisuuselokuvaa ”Seansen i Carlsro”.

– Toivomme, että se valmistuu kesän tai syksyn aikana, Steve Ericsson sanoo.