Vastuullisuus­kertomukset: Elotec Finland

Elotec Finlandilla uudet tilat – kestävät tuotteet ovat yritykselle tärkeitä

Uudet tilat, joissa työntekijät viihtyvät ja laadukkaat tuotteet, jotka kestävät pitkään. Elotec Finlandille kestävä kehitys on tärkeää. He etsivät nyt lisää henkilökuntaa.

Koska rakennussuojelumääräykset ovat tiukentuneet ja kiinteistön suojaaminen turvaelektroniikalla on yhä yleisempää, Elotec Finlandin henkilökunnalla on kädet täynnä töitä.

Elotec Finland on turvatuotteiden toimittaja yrityksille, teollisuudelle, maataloudelle, asuinalueille, julkisiin rakennuksiin ja koteihin. Vuonna 2003 perustettu norjalaisen Elotecin tytäryhtiö tarjoaa kokonaisratkaisuja paloilmaisuun, kameravalvontaan ja turvavalaistukseen.

Keväällä 2023 yritys muutti uuteen osoitteeseen Hevoshaantielle Kristiinankaupunkiin

– Vanhat tilamme olivat meille liian pienet, mutta nyt meillä on riittävästi varastotilaa ja asianmukaiset toimisto- ja kokoustilat, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Peter Kvis, joka esittelee tyytyväisenä uusia tiloja.

Uusia tiloja remontoitiin kaksi kuukautta ennen muuttoa toukokuussa 2023. Muuton myötä kaikki varastot ovat samassa paikassa ja komponentit löytyvät nopeasti hyllyistä koodien avulla, mikä säästää paljon aikaa. Henkilökuntaa on tällä hetkellä seitsemän henkilöä.

– Meillä on käynnissä useita hankkeita sekä Pohjanmaalla että Uudellamaalla, ja aivan uutena ratkaisuna testaamme Kokkolan poliisivankilassa aivan uutta tutkatekniikkaa, joka havaitsee hengityksen ja liikkeen. Tutkaa on testattu Norjassa rikosseuraamusalalla ja se on jo osoittanut, että tekniikka voi pelastaa ihmishenkiä, Peter Kvis kertoo.

‍Yritys maksaa elektroniikkamaksun kaikista komponenteistaan
‍Koska kilpailu alalla on kovaa, tuotteen ja ratkaisujen on kestettävä pitkään. Elotecilla on peräti viiden vuoden takuu kaikille tuotteilleen. Tämä on melko ainutlaatuista ja erittäin tärkeää yritykselle.

– Jatkuvuus ja hyvä tuote ovat tärkeitä nykyisten asiakkaiden säilyttämiseksi ja uusien asiakkaiden hankkimiseksi. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että ratkaisumme ovat pidempään elinkaareltaan pidempiä kuin kilpailijoidemme ratkaisut. Tuotteidemme ja ratkaisujemme tulisi vaatia vähemmän huoltoa, mikä tarkoittaa myös vähemmän jätettä, Kvis sanoo.

Jokaisesta käytetystä komponentista Elotec maksaa elektroniikkamaksun kierrätystä varten.

– Riippuen komponenteissamme käytetystä materiaalista maksamme summan, jolla kevennämme kierrätyksen taakkaa. Mitä myrkyllisempi ja vaikeammin hajoava materiaali on, sitä enemmän maksamme tulevasta kierrätyksestä. Meidän on ajateltava kestäviä ratkaisuja, jos aiomme selviytyä alalla, Peter Kvis sanoo.

Yritys suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti, ja sen liikevaihto on kasvanut joka vuosi ja on nyt noin 1,6 miljoonaa euroa. Kristiinankaupunkiin etsitään parhaillaan lisää henkilökuntaa.

– Tarvitsemme lisää henkilökuntaa suunnitteluun ja huoltoon, joten ota yhteyttä, Peter Kvis sanoo.